DYANMIC DISCOUNTING

Past u, net als de CFO 2.0, ook al met succes dynamic discounting toe?


Overtollige liquiditeit omzetten in betalingskorting door inkoopfacturen eerder te betalen. De CFO 2.0 weet al lang dat het inzetten van cash enorm helpt om rust en kracht toe te voegen aan de supply chain. Hij weet ook dat maar liefst 70% van de leveranciers bereid is om korting te geven als er daardoor eerder betaald wordt. Ook hebben zij behoefte aan meer inzicht in het factureringsproces; een behoefte waar het cloud platform van Flinqer helemaal aan beantwoordt. Best schokkend als u zich realiseert dat er slechts met zo’n 5% van de leveranciers concrete kortingsafspraken zijn gemaakt. Een gemiste kans pur sang, want het verkorten van betalingstermijnen verbetert de geldstroom binnen de keten aanzienlijk waardoor er substantieel meer vertrouwen ontstaat. En dat is dan weer goed voor alle betrokken partijen.

Eerder betalen = zelf geld overhouden

Feitelijk begrijpt die slimme CFO 2.0 gewoon de kern van de zaak: hij betaalt zijn leveranciers immers eerder én houdt daardoor zélf meer geld over. Bijvoorbeeld om andere investeringen te doen die passen bij de snel groeiende economie en zijn bedrijf dat hierop meelift. Dat dit proces, dat volledig automatisch verloopt, risicoloos is spreekt voor zich: betalen moet men toch… Dat leveranciers graag veel en langdurig zaken met deze CFO doen is ook evident.

Naadloze koppeling

Succesvol dynamic discounting toepassen hangt overigens niet alleen nauw samen met de manier waarop dit softwarematig is ingeregeld, maar ook met de bekendheid ervan binnen de organisatie. Systemen, zoals ons platform waarop leveranciers en afnemers elkaar ontmoeten kunnen nóg zo optimaal zijn, het is uiteindelijk wel handig dat de mens in basis weet hoe ermee om te gaan. En dát, het wordt bijna saai, beseft de échte CFO ook. Net als dat hij weet dat de ERP-applicatie binnen zijn bedrijf naadloos te koppelen is aan het Flinqer-platform.

Verdient u al geld door aan de behoefte van uw leveranciers te voldoen?

Bel gerust even vrijblijvend als u vragen heeft.


Download Factsheet