Maneki Neko in Supply Chain Finance


We zien ‘m tegenwoordig overal: in etalages, de sushi tent, bij de Chinese acupuncturist en inmiddels ook in iedere woon- en stylingwinkel. Deze van oorsprong Japanse kat wordt gezien als talisman die klanten en welvaart aantrekt. Hij staat symbool voor geluk.

Bedrijven brengen hun financiële cijfers op verstandigere wijze op orde. Cashflow wordt nauwlettend in de gaten gehouden, van bouwsector tot aan retail toe. De bank komt hier nog vaak als tussenschakel aan te pas, zoals bij kredietfinanciering en voorraadfinanciering. Wat opvalt is dat daar behoorlijke kosten mee gemoeid gaan. De rentepercentages zijn weliswaar laag, maar alle kosten bij elkaar opgeteld, wordt er in de keten geld kostbaar herverdeeld. Dat kan anders, vindt Flinqer. Deze vormen van financiering kunnen tijdrovend zijn, met een gebrek aan data. Je regelt je financiering maar ontbeert het inzicht, het gehele debiteurenbeheer wordt namelijk uit handen gegeven. Bovendien dateren die veel gebruikte financieringsvormen al net zo ver terug als Maneki Neko… hoog tijd voor digitale, datagestuurde maatregels!

Er zijn inmiddels aardig wat fintech bedrijven die slimme, digitale, datagestuurde oplossingen bieden. Flinqer is zo’n bedrijf dat juist díe koppeling tussen slimme financiering en data tot stand brengt, en bovendien voordelig is voor alle partijen; zowel leveranciers als afnemer. Met het dashboard van Flinqer hebben leveranciers direct inzicht in hun uitstaande facturen, en kiezen voor een versnelde betaling. Afnemers hebben hetzelfde overzicht en inzicht in al hun leveranciers en zien de verdiensten van hun uitstaande facturen dagelijks terug. Flinqer biedt immers de mogelijkheid om betaaltermijnen dynamisch in te richten zodat een passende betaalkorting direct kostenverlagend is voor afnemers. Voor leveranciers is het ook rendabel: zij beschikken snel over beschikbaar cash. Op die manier is dynamic pay winstgevend voor iedereen.

Daar is geen talisman voor nodig, alleen een telefoontje naar Flinqer. Oja, meer weten over de herkomst van Maneki Neko? Klik dank hier.

Bronvermelding: Volkskrant


About Author: Geneviève Meerburg

Geneviève Meerburg is al jaren werkzaam in ketens die knarsen en kraken. Ze weet sterke verbeteringen te brengen in partnership en financiële opbrengsten voor beide partijen. Verovert met Flinqer branche voor branche.

Download Factsheet